Bauer Media, som i Norge står står bak bl.a Radio Norge, Radio Vinyl, Radio Rock og en rekke podkaster, kjøper det irske radioselskapet Communicorp.

Dato: 01/03/2021 Publisert av Bauer Media

 

I oppkjøpet inngår både nasjonale og regionale kanaler, inkludert nyhetskanalen Newstalk. Communicorp, som er Irlands største kommersielle radiogruppe med en markedsledende portefølje, har et ukentlig publikum på over 1,75 millioner, og spiller en viktig rolle i å formidle nyheter, musikk, underholdning og sport. Gruppen består av Irlands to eneste nasjonale kommersielle radiokanaler Today FM og Newstalk, i tillegg til de lokale stasjonene Spin 1038 og 98FM i Dublin, og Spin Southwest i Limerick, og den digitale sportskanalen Off the Ball, audioXI (digital audio exchange) og plattformen GoLoud.

 

Det betyr at Bauer Media får åtte nye radiostasjoner på den grønne øya og 1.75 millioner ukentlige lyttere. Inkludert de to millioner norske lytterne når medieselskapet 55 millioner lyttere i Europa.

 

Paul Keenan, president i Bauer Media Audio sier, “Radio er svært populært i Irland, og mer enn 80 prosent av befolkningen hører på sendingene i løpet av uken. Radiobransjen gir et levende og viktig bidrag til landets rike kulturelle landskap. Communicorps radiokanaler når stadig flere lyttere. Kombinasjonen av verdifulle lyttere og raskt voksende, innovative digitale kanaler betyr at de er i en god posisjon til å kapitalise på fremtidig utviklingspotensiale innen lyd. Dette gir lytterne flere valg samt ytterligere muligheter for målrettet reklame for annonsører. Vi ser fram til å jobbe med Communicorp”.

 

Spørsmål kan rettes til adm. dir for Bauer Media Norge, Jim Receveur.