Finn Bjelke, mannen bak radiosuksesser som «Pop Quiz» og «Herreavdelingen», blir fra denne høsten å høre på  Radio Vinyl.

Dato: 17/9/2018  Publisert av Bauer Media

 

Det vakte uro for trofaste Popquiz-lyttere da Finn Bjelke i sommer sluttet i NRK. Siden har den profilerte radiomannen holdt kortene tett til brystet om sine fremtidige planer. Nå legges de på bordet: Finn Bjelke er tilbake med Finn Bjelkes PopQuiz!

– Det føles virkelig som en ny start. Det er litt som å skifte klubb. Jeg vet hva jeg skal gjøre, men hjemmebanen og støtteapparatet er nytt, sier Bjelke.

 

Lytterne vil kjenne igjen «nye» Popquiz

Popquiz på NRK P1 var under Bjelkes ledelse et av de programmene som samlet flest folk rundt radioene i Norge. I over 25 år har han vært en kjent stemme både som programleder for Popquiz, Reiseradioen og Herreavdelingen. Nå får lyttere igjen muligheten til å la Bjelkes røst bryne hjernens pop-kunnskaper til helgefrokosten. Finn Bjelkes Popquiz går på lufta på Radio Vinyl fra 29. september lørdag kl 11. Presis.

– Jeg tror «familien» vil kjenne igjen sendingene. Vi har gjort noen vrier på popquizen, men det var på høy tid uansett, sier Bjelke.

Hvorfor beholder du tittelen Popquiz?

– Det er det mest opplagte navnet. Det er innarbeidet lenge før NRK-tiden og det er så generisk at det finnes overalt. På puber, kulturhus og naturligvis på radio.

 

En helt latterlig sta underdog

Selv om Radio Vinyl er en relativt liten stasjon sammenlignet med NRK P1 er ikke Bjelke bekymret for lyttertallene.

– Jeg får bare gjenta meg selv til det er noen som tror på det: Jeg har aldri vært i denne jobben for lyttertall. Vi vet at vi begynner nederst på lytterstigen i forhold til NRK, men da kan det jo bare gå en vei. Jeg liker å være underdog – og mine lyttertallmål er så ambisiøse at selv folk i Bauerledelsen klapper meg overbærende på hodet. Det kommer til å ta tid, men jeg er en stayer og helt latterlig sta, sier den kjente radioprofilen.

Redaktør i Radio Vinyl Arne Sandvik, er strålende fornøyd med at Bjelke valgte Radio Vinyl etter at han slo opp med NRK.

– Nå kan alle vi som er avhengig av PopQuiz med Finn Bjelke puste lettet ut. Lørdagen blir endelig ordentlig lørdag igjen, sier Sandvik.

 

For informasjon om sponsorater av Finn Bjelkes program, kontakt Roger Løvseth