Karantenesending fra garasje, historier fra kjøkkenvinduet eller morgensending fra familiens frokostbord. Dette er bare noen av de nye erfaringene radioproduksjon i koronaens tid har gitt oss i Bauer. Her er noen historier om hvordan koronapandemien har påvirket sendingene fra Bauer Media.

Dato: 14/10/2020 Publisert av Bauer Media

 

Radio har spilt en viktig rolle for folk

Alle Bauer Medias kanaler har vært mer eller mindre påvirket av koronapandemien. Men forhåpentligvis har ikke lytterne merket stor forskjell! På Radio Norge har programlederne brukt hjemmekontor/hjemmestudio fra tid til annen siden mars. Alle programledere har fått utstyr og kan sende hjemmefra ved sykdom. Til nå har alle programlederne benyttet seg av dette tilbudet opptil flere ganger. «Det viktigste for oss er å opprettholde sendingene som normalt, og med dagens teknologi kan vi fint ha folk i hjemmestudio, uten at noen merker det» sier programsjef Svein Mellgren.

 

«Tilbakemeldinger fra lyttere og ikke minst lyttertallene for radio viser at radio generelt har spilt en særlig viktig rolle i folks liv gjennom koronapandemien», sier markeds- og medieanalytiker Anette Heier White. «I en krevende tid har radio vært et lysglimt med rom for latter og glede».

 

Hjemmestudio en ny erfaring

Kim Nygård, som sender ettermiddagen på Radio Norge, har vært på hjemmekontor siden 12. mars.

«Det har til tider vært utfordrende å jobbe så mye hjemmefra, men man lærer seg det også», forteller Nygård.  Selv om det er kort vei til kontoret, savner han jobben og kolleger. «Hjemme er bra, men jobben er best!» er Kims konklusjon.

 

 

Morgenklubbens programledere Øyvind Loven, Geir Schau og Kim Johanne Dahl har vært på jobb i hele perioden siden mars, men har benyttet seg av hjemmestudioløsninger når de har vært usikre på formen.

 

«Vi hadde «karantenesending» fra Geirs garasje noen dager i mars, som var veldig gøy» sier produsent Jo Morgan Hartvin. «Men i lengden lager vi best sendinger fra studio. I Morgenklubben er vi jo aldri syke, men i år har vi hatt lavere terskel enn tidligere på å være hjemme fra jobb, og da fungerer det godt at en av programlederne er med på linje. De gangene det har skjedd er vi helt åpne om at den som er hjemme, er hjemme og ikke i studio. Så har vi fått med litt lyd fra resten av familien som gjør seg klar ved frokostbordet».

 

God radio uavhengig av studioplassering

På Radio Vinyl legger programleder Lise Askvik ikke skjul på at hun sender hjemmefra når hun har sending. Tvert imot så knytter hun gode historier til hva som skjer i hjemmet og utenfor vinduet mens hun er på lufta. Slik blir det god radio av!

 


 

Bauer Media har i dag 27 radiokanaler og et stadig økende podkastutvalg. Alle våre podkaster kan du høre på podplay.no. Våre radiokanaler kan du høre på DAB, mobil eller på nett.

 

Sjekk ut Radioplay og Podplay