Øystein Weibell får ansvar for alt av podkastinnhold fra Bauer Media. «Podkastveksten de siste årene har ført til at kampen om lytterne har tilspisset seg. Det er en kamp jeg gleder meg til å kaste meg inn i», sier Weibell.

Dato: 03/09/2020 Publisert av Bauer Media

 

Øystein Weibell har vært produsent for Morgenklubben med Loven & Co på Radio Norge siden 2012. Tidligere har han jobbet som lyddesigner i produksjonsselskapet Både Og, og vært produsent for en rekke radioprogrammer. Blant annet startet han opp og produserte Kommisjonen med Atle Antonsen og Johan Golden på Kanal 24.

 

– Nå gleder jeg meg til å jobbe med podkast. Det er en naturlig vei å gå for meg, og jeg ser frem til å få flere gode podkaster til Bauer Media, sier han.

 

– Det kan virke som det er trangt om plassen i podkastmarkedet, men flere kommer til å lytte til podkaster fremover, og jeg gleder meg til å gi publikum nye, gode lytteropplevelser.

 

 

Løfter podkastsatsingen

Fra å være et tradisjonelt radioselskap, har Bauer Media blitt et audioselskap med kringkastet radio, sterkt fokus på digital lyd, og en stadig økende portefølje av populære podkaster. Med ansettelsen av Øystein Weibell fortsetter selskapet å styrke satsingen på podkast i Norge.

 

– Øystein har allsidig erfaring fra redaksjonell og kommersiell lydproduksjon. Han har teft for godt innhold, og kommer til å bidra til å løfte vår podkast-satsing fremover, sier programdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.

 

– Over halvparten av alle nordmenn under 40 år hører på podkast ukentlig. Konsumet av lyd har lenge vært økende, og det er vesentlig for oss å kunne tilby etterspurt lydinnhold der lytteren er.

 

 

Populære podkaster

 

Tidligere i år lanserte Bauer Media plattformen Podplay som en konkurrent til iTunes, Spotify og andre podkastspillere.

 

Blant podkastene Bauer Media tilbyr er Siri og de gode hjelperne, Tvillingterapi med Vita & Wanda og det som lenge har vært en av landets mest populære podkaster, Jan Thomas og Einar blir venner.